2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı tezli yüksek lisans ve doktora başvuruları 03-18 Haziran 2017 tarihleri arasında on-line olarak yapılacaktır.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı  tezli yüksek lisans ve doktora başvuruları 03-18 Haziran 2017 tarihleri arasında on-line olarak yapılacaktır.

 

Başvuru sürecine ilişkin akademik takvim

 

ON LİNE başvuru için buraya tıklayınız.Başvuru sistemi ile ilgili görüş ve önerilerinizi iletmek veya siteye giriş ve benzeri problemlerimizle ilgili yardım almak için on-line başvuru sistemi iletişim bölümünü kullanabilirsiniz.

 

Yüksek Lisans kontenjanları

 

Doktora kontenjanları

 

(Kontenjanı bulunmayan programlara başvuru yapılamaz)

 

ALES/Yabancı Dil/Not Ortalaması Kriterleri 

 

Yabancı Dil Eşdeğerlikleri 

 

Başvuru Esasları

 

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR 

 

*Adayların, onay için enstitüye gelmelerine ve enstitüye evrak teslimi yapmalarına gerek yoktur.

 

*Başvurunuzu, onaylamadan önce bilgilerinizi kontrol ediniz veya taslak olarak kaydediniz, onaylamanız durumunda değişiklik yapılmaz.

 

-Lütfen başvuru yaparken güncel e-posta adresi ve telefon numaranızı yazınız. (Öğrenciliğiniz süresince iletişim bu adresten sağlanacaktır.)

 

-Sınav sonuçlarınızı virgülden sonraki küsuratları ile birlikte yazmanız gerekmektedir.

 

-Not sistemi 4’lük sistem olan adayların, Ağırlıklı Not Ortalamalarını sisteme yüzlük sistem olarak girmeleri durumunda başvuruları geçersiz sayılacaktır.

 

-Online başvuru esnasında girilen bilgiler ile kesin kayıt sırasında teslim edilen belgelerdeki bilgilerin uyuşmaması halinde başvuru işlemi kesinlikle geçersiz sayılacaktır. Dolayısıyla başvuru yaparken tahmini veya yaklaşık sınav sonuç bilgileri girmeyiniz.

 

-Tezsiz yüksek lisans mezunu olan adaylardan yalnızca tezsiz yüksek lisans programına kayıt tarihi: 06.02.2013 ve öncesi olanlar doktora programlarına başvuru yapabilir.

 

Uluslararası Adaylar

Başvuru koşullarına ek olarak Türkçe Yeterlik (TÖMER) Belgesi istenir. Eğitim dili Türkçe olan programlar için  belge kayıt esnasında teslim edilmelidir ve en az (C1) seviyesinde olmalıdır. Eğitim dili Türkçe olmayan programlar için  belge program süresi içerisinde teslim edilmelidir ve en az (B1) seviyesinde olmalıdır. Türkçe Yeterlik Belgesi Türkiye’deki Devlet Üniversitelerinin Dil Merkezlerinden veya Yunus Emre Enstitüsünden alınmış olmalıdır.

 

- Başvuru esnasında mezun durumunda olmayan adayların, kayıt yaptırabilmeleri için kayıt esnasında mezun durumunda olmaları gerekmektedir. (YÖK Lisansüstü Yönetmeliği'nin ilgili maddesi gereğince)

 

- Kayıt esnasında adayların başka bir lisansüstü programda (tezsiz yüksek lisans hariç) kayıtlı bulunmamaları gerekmektedir.  (YÖK Lisansüstü Yönetmeliği'nin ilgili maddesi gereğince)

 

- Yabancı ülke üniversitelerinden mezun olanlar için, YÖK’ten alınmış  diploma eşdeğerlik belgesi gerekmektedir.

 

- Enstitü Kurulunun kararıyla onaylanan yabancı dil İngilizce' dir. Dolayısıyla Yabancı Dil Sınavları İngilizce sınav türünden olmalıdır.

 

- Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar; e-başvuru esnasında girilen bilgileri belgeleriyle ibraz etmelidir. İstenen belgeler kayıt esnasında ibraz edilmezse veya belge üzerindeki bilgiler ile e-başvuru esnasında girilen bilgiler birebir uyuşmazsa kayıt hakkı iptal edilir.