2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı tezsiz yüksek lisans başvuruları 19.06.2017-13.07.2017 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

 

Başvuru sürecine ilişkin akademik takvim 

 

Online başvuru için buraya tıklayınız. Başvuru sistemi ile ilgili görüş ve önerilerinizi iletmek veya siteye giriş ve benzeri problemlerimizle ilgili yardım almak için online başvuru sistemi iletişim bölümünü kullanabilirsiniz.

 

Tezsiz yüksek lisans kontenjanları 

 

Başvuru esasları 

 

Program ücretleri 

 

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR 

 

*Adayların, onay için enstitüye gelmelerine ve enstitüye evrak teslimi yapmalarına gerek yoktur.

 

*Başvurunuzu, onaylamadan önce bilgilerinizi kontrol ediniz veya taslak olarak kaydediniz, onaylamanız durumunda değişiklik yapılmaz.

 

-Lütfen başvuru yaparken güncel e-posta adresi ve telefon numaranızı yazınız. (Öğrenciliğiniz süresince iletişim bu adresten sağlanacaktır.)

 

-Sınav sonuçlarınızı virgülden sonraki küsuratları ile birlikte yazmanız gerekmektedir.

 

-Not sistemi 4’lük sistem olan adayların, Ağırlıklı Not Ortalamalarını sisteme yüzlük sistem olarak girmeleri durumunda başvuruları geçersiz sayılacaktır.

 

-Online başvuru esnasında girilen bilgiler ile kesin kayıt sırasında teslim edilen belgelerdeki bilgilerin uyuşmaması halinde başvuru işlemi kesinlikle geçersiz sayılacaktır. Dolayısıyla başvuru yaparken tahmini veya yaklaşık sınav sonuç bilgileri girmeyiniz.

 

-Başvuru esnasında mezun durumunda olmayan adayların, kayıt yaptırabilmeleri için kayıt esnasında mezun durumunda olmaları gerekmektedir. (YÖK Lisansüstü Yönetmeliği'nin ilgili maddesi gereğince)

 

-Kayıt esnasında adayların başka bir lisansüstü programda (tezsiz yüksek lisans hariç) kayıtlı bulunmamaları gerekmektedir.  (YÖK Lisansüstü Yönetmeliği'nin ilgili maddesi gereğince)

 

-Yabancı ülke üniversitelerinden mezun olanlar için, YÖK’ten alınmış  diploma eşdeğerlik belgesi gerekmektedir.

 

-Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar; e-başvuru esnasında girilen bilgileri belgeleriyle ibraz etmelidir. İstenen belgeler kayıt esnasında ibraz edilmezse veya belge üzerindeki bilgiler ile e-başvuru esnasında girilen bilgiler birebir uyuşmazsa kayıt hakkı iptal edilir.