2017-2018 Güz Yarıyılı Lisansüstü Giriş Sınavları için Gerekli Belgeler

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Giriş Sınavları için Gerekli Belgeler

 

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Giriş Sınavlarımıza katılacak sayın adaylarımız;

Yazılı ve/veya sözlü mülakata gelirken aşağıdaki belgelerin asıllarını ve birer adet fotokopilerini yanınızda bulundurmanız gerekmektedir:

1- Başvuru Formu Çıktısı

2- Kimlik (Nüfus Cüzdanı, ehliyet, pasaporttan herhangi biri)

3- ALES Belgesi

4- Yabancı Dil Belgesi (17 Haziran 2017 Tarihli sınavda başarılı olup Yıldız sertifikasını alamayan kişiler, Yıldız-Sem in internet sayfasındaki sonuç açıklama duyurusundan başarılı olduklarını teyit ettirebilirler)

5- Lisans Transkripti ve Yüksek Lisans Transkripti (Doktoraya başvuranlar için)

 

Giriş Sınav Bilgileri

Giriş sınavı tarihlerini ve yerlerini öğrenmek için tıklayınız.

 

Uyarılar:

1- Başvuru formu çıktınızı e-Başvuru Sistemimizden temin edebilirsiniz.

2- Eğer bir adayın ismi; giriş sınavı esnasındaki "Aday Listesi/İmza Listesi"nde bulunmuyorsa, bu durum sınav görevlilerine bildirilmeli, hemen akabinde enstitümüzle iletişime geçilmeli ve adayın başvurusunun geçerlilik durumu hakkında bilgi alınmalıdır. (Söz konusu listede ismi bulunmayan adaylar; giriş sınavına alınmaz.)

3-Lütfen sınav saatinizden önce sınav yerinde olmaya özen gösteriniz. (Yazılı sınavı olan adaylar; kalem ve silgi ihtiyacını kendileri temin etmelidirler.)

4- Sınav Jürisine belgelerin asıllarını değil, fotokopilerini teslim ediniz.

5-Birden fazla tercih yapan adayların sınav saatlerinin çakışması durumunda ilgili anabilim dalı sınav yetkilileriyle görüşerek sözlü sınavlara ilk veya son sıradan alınmaları ile ilgili talepte bulunmaları dışında yapılabilecek bir şey yoktur. Bu konuda karar sınav yetkililerine ait olmakla birlikte, sorumluluk adaya aittir. Yazılı sınavlarda veya sınav yetkililerinin önceki durumda olumsuz kararı halinde, adayın tercihleri arasında bir seçim yapması gerekir.