Enstitümüz Tezli Yüksek Lisans Programlarını 2021-2022 Güz Yarıyılında Tamamlayan Mezunlarımızdan Doktora Programlarına Kayıt Yaptırmak İsteyen Adaylar Hakkında (Güncelleme Tarihi: 25.01.2022)

29.12.2021 tarihinde değişiklik yapılan Yıldız Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Senato Esasları uyarınca, Tezli yüksek lisans programlarını tamamlayan mezunlarımız, mezun oldukları dönemi takip eden ilk lisansüstü başvuru takviminde başvurmaları, başvuru yapacakları doktora programı için kontenjan açılmış olması ve doktora asgari şartlarını sağlamaları şartıyla doktora programlarına kontenjan dışı SINAVSIZ kayıtları yaptırabilirler.

Kimler Başvurabilir:

Üniversitemiz tezli yüksek lisans programlarını 2021-2022 güz yarıyılında tamamlayan mezunlarımız

Başvuru Tarihleri:

Başlangıç Tarihi: 3 Ocak 2022

Bitiş Tarihi: 11 Şubat 2022 (Saat: 15.00)

Başvuru Nasıl Yapılır:

Başvurular ilgili tarihlerde https://lisansustu.yildiz.edu.tr/sbe üzerinden online olarak yapılacaktır.

"Lisansüstü Başvuru Sistemi'ne giriş yapıldıktan sonra solda yer alan menülerden "YTÜ YENİ MEZUN BAŞVURU" seçerek "Başvuru" seçeneğine tıklayınız. Açılan sayfada Yeni Başvuru'ya tıklayarak gelen pop-up'ta Yeni Başvuru diyerek ilerleyiniz. Gerekli bilgileri girerek istediğiniz programa başvurunuzu tamamlayınız.

Başvurularını online başvuru sistemi üzerinden gerçekleştiren öğrenciler, başvuru tarihlerinde gerekli belgeleri sisteme yüklemeyecek olup akademik takvimde belirtilen "Asil Kayıt Hakkı Kazananlar için Online Kayıt Evraklarının Sisteme Yükleme" tarihleri arasında sisteme giriş yaparak yüklemeleri gerekmektedir.

Gerekli Belgeler:

• T.C. Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı
  • 1 Adet Fotoğraf
  • Lisans Diploması
  • Yüksek Lisans Transkripti
  • ALES veya GRE Belgesi
  • Yabancı Dil Belgesi
  • E-devletten veya Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alınmış Mezuniyet Belgesi