2021-2022 Bahar Yarıyılı Tezli ve Tezsiz Programlarımıza boş kalan kontenjan kadar kesin kayıt hakkı kazanan yedeklerin ilanı hakkında

2021-2022 Bahar Dönemi Tezli ve Tezsiz Programlarımıza boş kalan kontenjan kadar kesin kayıt hakkı kazanan adayları tebrik ederiz. Kesin kayıt hakkı kazanan yedeklerin listesi aşağıda yer almaktadır.

Tezli Lisansüstü Programlar

Tezsiz Yüksek Lisans Programları

 

 

Yedek kontenjan hakkı kapsamında, kaydolmak istedikleri programlarını seçen ve belge yükleme işlemlerini tamamlayan adayların evrak kontrolleri tamamlanmıştır. Kesin kayıt hakkı kazanmış olan adayların aşağıda yer alan şartları en geç 01 Mart 2022 Salı günü saat 16:00’ya kadar yerine getirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kayıtları gerçekleşmeyecektir.

 

1) YÖK mevzuatı gereği aynı anda iki tezli lisansüstü programına kayıt yapılamaz. YÖK sisteminde tezli lisansüstü kaydı bulunan adayların diğer üniversitedeki kaydını en geç kayıt tarihleri içerisinde sildirmeleri gerekmektedir (YÖK sisteminde pasif kayıtlı görünenler de “kayıt silme” durumunda olmaları gerekmektedir.). Kayıtlı olunan diğer Üniversitedeki tezli lisansüstü programlarının kayıt silinme bilgisinin YÖK sistemine işlenmesinde gecikme yaşanması durumunda; üniversitenizden kayıt sildirme işleminin başlatıldığına dair elektronik olarak doğrulanabilir yazının online sistemimize yüklenmesi gerekmektedir. İlgili yazının ıslak imzalı olması durumunda ise resmî belgenin akademik takvimde belirtilen kayıt tarihlerinde online sistemimize yüklenmesi; ayrıca kayıt tarihleri içerisinde belgenin aslının Enstitümüze ibraz edilmesi gerekmektedir. (NOT: Kayıtlı olunan diğer Üniversiteden alınmış olan “kayıt silinme başvurusunun işleme alındığına dair belgenin” yükleneceği sistem: lisansustu.yildiz.edu.tr sistemine kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak sol menüden “Talep İşlemleri/Talep Yap” kısmındaki “Diğer Üniversiteden kayıt sildirme belgesi yükleme” alan ismine tezli lisansüstü programınızın silinme işleminin başlatıldığına dair Üniversitenizden alınan resmi yazının yüklenmesi gerekmektedir) Bu işlemin en geç 01 Mart 2022 Salı günü saat 16:00 ya kadar yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde kayıt gerçekleşmez. 

2) Tezsiz YL adaylarının kesin kayıt tarihlerinde harç ücretlerini ödemeleri ve ödeme işlemlerinin ardından lisansustu.yildiz.edu.tr sistemine giriş yaparak, lisansüstü başvuru/dekont girişi kısmına mutlaka dekont numarasını girmeleri gerekmektedir. Dekont numarasını girmeyen adayların kayıtları yapılmayacaktır. lisansustu.yildiz.edu.tr/sbe sisteminden kredi kartı ile online ödeme işlemini sadece Tezsiz Yüksek Lisansa kayıt yaptıracak adaylar yapabilecek olup dekont numarası girmelerine gerek bulunmamaktadır. Harç ücretleri bilgilendirmeleri için tıklayınızBu işlemin en geç 01 Mart 2022 Salı günü saat 16:00’ya kadar yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde kayıt gerçekleşmez.

3) Yıldız Teknik Üniversitesi tezli yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı adaylar, yedek olarak kaydolmak istediği programa kayıt işleminin gerçekleşebilmesi için; diğer YTÜ tezli lisansüstü kaydını sildirmek istediğini belirten dilekçeyi, E-devlet nüfus kayıt örneği ile birlikte ssaatci@yildiz.edu.tr adresine göndermelidirler. Bu işlemin en geç 01 Mart 2022 Salı günü saat 16:00’ya kadar yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde kayıt gerçekleşmez.

4) Devlet Üniversitelerinde Örgün / Açıköğretim Lisans / Önlisans öğretim programlarında kayıtları olan yedek kesin kayıt hakkı kazanan adaylarımızın katkı payını ödemeleri gerekmektedir. Harç ücretleri bilgilendirmeleri için tıklayınızBu işlemin en geç 01 Mart 2022 Salı günü saat 16:00'ya kadar yapılması gerekmektedir. 

 

Yukarıdaki hususlarla ilgili sorunu olmayan Kesin kayıt hakkı kazanmış olan yedek adaylarımızın herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Kayıtlar yapılarak öğrenci numaraları e-posta ile gönderilecektir. Kayıt gerçekleştikten sonra Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından ders seçimi yapabilecekleri şifreleri kayıtlı e-posta adreslerine en geç 02 Mart 2022 Çarşamba gününe kadar gönderilecektir. E-posta kontrolleri için gereksiz (spam) klasörünü kontrol etmeyi unutmayınız. 02 Mart 2022 Çarşamba günü GSIS şifreleri kendilerine ulaşmayan öğrencilerimizin teknikdestek.yildiz.edu.tr adresinden şifre talebi yapmaları gerekmektedir.