2022-2023 Bahar Dönemi Lisansüstü Programları için 1. Tur Yedek Kayıt Hakkı Kazananların İlanı

2022-2023 Bahar Dönemi Lisansüstü Programlara Asıl Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Kayıt süreci tamamlanmıştır.

Boş kalan kontenjan kadar 1. Tur Yedek Kayıt Hakkı Kazanan Adaylar OBS sisteminde ilan edilmiştir. Adaylar OBS sistemine giriş yaparak yedek kayıt hakkı durumlarını görüntüleyebilirler.

 

Çevrim İçi Kayıtlarla İlgili Hususlar

1. Tur Yedek kayıt hakkı kazanan adaylar 15.02.2023 – 17.02.2023 (14.00) tarihleri arasında başvurularını yaptıkları OBS sistemi üzerinden kayıtlarını çevrim içi olarak KENDİLERİ yapacaklardır. Sisteme giriş yaparak verilen süre içerisinde kaydını gerçekleştirme sorumluluğu adayın kendisine aittir. Sisteme giriş için Tıklayınız. 

2. Öğretim Tezli /Tezsiz YL adayların kayıt tarihlerinde adayların kayıtlarını gerçekleştirmeden önce öğrenim ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. SKS tarafından ilan edilen öğrenim ücretleri duyurusu için Tıklayınız.

Kayıt işlemlerinin nasıl yapıldığını gösteren OBS Kayıt Kılavuzu için Tıklayınız.

Adayların belge/bilgi doğrulama süreçleri başvuru esnasında tamamlanmıştır. Bu sebeple kayıt sürecinde belge yükleme işlemi olmayacaktır.

 

Başka Bir Lisansüstü Tezli Programda Kaydı Olanlar

YÖK mevzuatı gereği aynı anda iki tezli lisansüstü programına kayıt yapılamaz. YÖK sisteminde tezli lisansüstü kaydı bulunan adayların diğer üniversitedeki kaydını kayıt tarihleri içerisinde sildirmeleri gerekmektedir. Kayıtlı olunan diğer Üniversitedeki tezli lisansüstü programlarının kayıt silinme bilgisinin YÖK sistemine işlenmesinde gecikme yaşanması durumunda; Üniversitenizden kayıt sildirme işleminin başlatıldığına dair elektronik olarak doğrulanabilir veya ıslak imzalı ve mühürlü belgenin  linkte yer alan mesaj sistemi üzerinden “Başka Üniversiteden Kayıt Silme” mesaj kategorisini seçerek gönderilmesi gerekmektedir. Islak imzalı ve mühürlü belgenin ayrıca teyidi için kayıt tarihleri içerisinde Enstitümüze ibraz edilmesi gerekmektedir.

 

Birden Fazla Tercih Yapan Adaylar

Birinci tercih asil kazanılması durumunda asil kayıt tarihlerinde adayın kayıt yapması ya da yapmamasından bağımsız olarak ikinci tercihi değerlendirmeye alınmaz. Bu sebeple birinci tercihini asil olarak kazanan adayların kayıt tarihlerinde mutlaka kaydını yapmaları gerekmektedir.

Adayın Birinci tercihini asil kazanamayıp ikinci tercihini asil kazanması durumunda asil kayıt tarihlerinde kayıt yapması halinde kayıt süreci tamamlanır ve yedek değerlendirmede birinci tercihi değerlendirmeye alınmaz. Asil kayıt tarihlerinde kayıt yapmaması halinde yedek değerlendirme turlarında birinci tercihi değerlendirmeye alınır.

Asil yerleştirmelerde ilk tercihine yerleşemeyen adaylar için; boş kalan kontenjanlar ilan edildiğinde ilk tercihine yedek kayıt hakkı kazanması durumunda, yedek kayıt tarihlerinde adayın birinci tercihine kayıt yapması ya da yapmamasından bağımsız olarak ikinci tercihi değerlendirmeye alınmaz. Bu sebeple birinci tercihini yedek olarak kazanan adayların yedek kayıt tarihlerinde mutlaka kaydını yapmaları gerekmektedir.

Asil yerleştirmelerde her iki tercihine de yerleşemeyen adaylar için; boş kalan kontenjanlar ilan edildiğinde ikinci tercihine yedek kayıt hakkı kazanması durumunda, yedek kayıt tarihlerinde adayın ikinci tercihine kayıt yapması halinde kayıt süreci tamamlanır ve bir sonraki yedek değerlendirmelerde birinci tercihi değerlendirmeye alınmaz. Yedek kayıt tarihlerinde kayıt yapmaması halinde bir sonraki yedek değerlendirme turlarında birinci tercihi değerlendirmeye alınır.

 

Güncellenen Akademik Takvim

 

Soru ve Sorunlar

OBS başvurularınızla ilgili sorunlarınız için linkte yer alan mesaj sistemi üzerinden kategori olarak "OBS Lisansüstü Başvuru"yu seçerek mesaj gönderin. Yollayacağınız mesajda ad-soyad-kimlik numaranızı belirtin ve yaşadığınız sorunu anlaşılır biçimde açıklayınız. Mesajlar düzenli bir şekilde incelenecek ve en kısa süre içinde cevaplanacaktır. Yoğunluğa bağlı olarak cevaplama süreleri değişkenlik gösterebilmektedir. Soru-sorunlar için bir defa göndermeniz yeterlidir. Birden fazla kez gönderilen mesajlar dikkate alınmayacaktır. Verilen cevaplar için e-posta kutunuzu (spam, junk, gereksiz dâhil) kontrol ediniz.