Enstitümüz Tezli Yüksek Lisans Programlarını 2022-2023 Bahar Döneminde Tamamlayan Mezunlarımızdan Doktora Programlarına Kayıt Yaptırmak İsteyen Adaylar Hakkında

Yıldız Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Senato Esasları uyarınca, üniversitemiz Tezli yüksek lisans programlarını başarı ile tamamlayan mezunlarımız, mezun oldukları dönemi takip eden ilk lisansüstü başvuru takviminde başvurmaları, başvuru yapacakları doktora programı için kontenjan açılmış olması ve doktora asgari şartlarını sağlamaları şartıyla doktora programlarına kontenjan dışı SINAVSIZ kayıtlarını yaptırabilirler.

Kimler Başvurabilir:

Üniversitemiz tezli yüksek lisans programlarını 2023-2023 bahar yarıyılında tamamlayan mezunlarımız (Başvuru yapacak adaylarımız 18.09.2023 tarihine kadar ciltli tez teslimlerini yaparak mezuniyet işlemlerini tamamlamış/tamamlayacak olmaları gerekmektedir.

2022-2023 Bahar Dönemi Mezunu: 27.02.2023 tarihinden itibaren mezun olanlar

Başvuru Son Tarihi: 18.09.2023

Başvuru Nasıl Yapılır:

2022-2023 Bahar döneminde mezun olan/olacak YTÜ yüksek lisans öğrencilerimiz OBS sisteminde yer alan “2022-2023 Bahar Dönemi YTÜ Yüksek Lisans Mezunlar için 2023-2024 Güz Dönemi Doktora Başvurusu” başvuru modülünü seçerek başvurmaları gerekmektedir.

- Başvurular obs.yildiz.edu.tr üzerinden online olarak gerçekleştirilmektedir. Başvuru için tıklayınız.

- OBS Lisansüstü Başvuru kılavuzu için tıklayınız.