2023-2024 Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarımızın Değerlendirme Sonuçlarının İlanı

 

2023-2024 Güz Yarıyılı Lisansüstü Program Başvuruları Değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Adaylarımızın başvuru yapmış oldukları programlara ait aday değerlendirme listelerindeki sıralamaları, adaylarımızın genel değerlendirme sonucunda almış oldukları nihai puanlara göre sistem tarafından otomatik olarak belirlenmiştir.

Tüm adaylarımız 2023-2024 Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarımızın Değerlendirme Sonuçlarını OBS sistemine giriş yaparak görüntüleyebilirler. OBS sistemi için tıklayınız. Ayrıca, aşağıdaki linki tarayıcınıza kopyalayarak da OBS sistemine erişebilirsiniz: https://obs.yildiz.edu.tr/oibs/ina_app/

 

Çevrimiçi Kayıtlarla İlgili Hususlar

Asıl kayıt hakkı kazanan adayların çevrim içi kayıt süreleri uzatılmıştır (Duyuru Güncelleme Tarihi: 12.07.2023)!

Asıl kayıt hakkı kazanan adaylar, 10.07.2023 – 18.07.2023 (12.00) tarihleri arasında OBS üzerinden kayıtlarını çevrimiçi olarak KENDİLERİ yapacaklardır. Sisteme giriş yaparak verilen süre içerisinde kaydını gerçekleştirme sorumluluğu adayın kendisine aittir.

2. Öğretim Tezli/Tezsiz YL adayların kayıt tarihlerinde (18.07.2023, Saat 12:00’ye kadar) öğrenim ücretlerini ödeyerek kayıtlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde kayıtlarını yapmış olsalar dahi kayıtları iptal edilerek yerine yedek adaylara hak verilecektir. SKS tarafından ilan edilen öğrenim ücretleri duyurusu için tıklayınız.

Kayıt işlemlerinin nasıl yapıldığını gösteren OBS Kayıt Kılavuzu için tıklayınız.

Adaylar belge/bilgi doğrulama süreçleri başvuru esnasında tamamlanmıştır. Bu sebeple kayıt sürecinde belge yükleme işlemi olmayacaktır.

 

Yatay Geçiş Yoluyla Asıl Kayıt Hakkı Kazanan Adaylar

YTÜ ve diğer yükseköğretim kurumlarından Enstitümüze yatay geçiş başvurusu yapmış ve giriş sınavı sonrasında asıl kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları Enstitü Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında Enstitü tarafından yapılacaktır. Yatay geçiş yoluyla kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtlı oldukları Üniversiteleri ile resmi yazışma süreci sonucunda kayıtlarının silinmesi Enstitümüzce sağlanacaktır. Bu sebeple Üniversitenizden kayıt sildirme talebini kendiniz yapmayınız.

 

Başka Bir Lisansüstü Tezli Programda Kaydı Olanlar

YÖK mevzuatı gereği aynı anda iki tezli lisansüstü programına kayıt yapılamaz. YÖK sisteminde tezli lisansüstü kaydı bulunan adayların diğer üniversitedeki kaydını kayıt tarihleri içerisinde sildirmeleri gerekmektedir. Kayıtlı olunan diğer Üniversitedeki tezli lisansüstü programlarının kayıt silinme bilgisinin YÖK sistemine işlenmesinde gecikme yaşanması durumunda; Üniversitenizden kayıt sildirme işleminin başlatıldığına dair elektronik olarak doğrulanabilir veya ıslak imzalı ve mühürlü belgenin linkteki bağlantı üzerinden “Başka Üniversiteden Kayıt Silme” mesaj kategorisini seçerek gönderilmesi gerekmektedir. Islak imzalı ve mühürlü belgenin ayrıca teyidi için kayıt tarihleri içerisinde Enstitümüze ibraz edilmesi gerekmektedir.

 

21 Kasım Öğretmen Protokolü Kapsamında Başvuru Yapan Adaylar
 
İstanbul'da çalışan öğretmen olarak 21 Kasım Öğretmen Protokolü kapsamında tezsiz programlara başvuru yapıp görev belgelerini sisteme yükleyen ve asil kayda hak kazanan adaylarımız, ödeme ve kesin kayıt işlemlerini diğer adaylardan farklı olarak ( protokol indiriminin sisteme yansıtılması ve bu adayların ilgili indirimden faydalanmasının sağlanması işlemlerinden ötürü) 11.07.2023 günü saat 23:59 ile 14.07.2023 günü 23:59 saatleri arasında yapacaklardır. İlgili adayların ödeme ve kesin kayıt işlemlerinde bu tarihleri dikkate alması önem arz etmektedir.

 

Yedek Kayıtlar

Asil kayıt sonrası boş kalan kontenjan kadar yedek değerlendirme turları yapılacak ve kayıt hakkı kazanan adaylar için kayıt takviminde belirtilen tarihlerde boş kalan kontenjan kadar çevrimiçi kayıt süreci başlatılacaktır. Akademik lisansüstü kayıt takvimde yer alan yedek kayıt tarihlerinde aynı şekilde yedek kayıt hakkı kazanan adaylar OBS sistemine giriş yaparak kayıtlarını KENDİLERİ yapacaklardır. Sisteme giriş yaparak verilen süre içerisinde kaydını gerçekleştirme sorumluluğu adayın kendisine aittir.

 

Birden Fazla Tercih Yapan Adaylar

Birinci tercih asil kazanılması durumunda asil kayıt tarihlerinde adayın kayıt yapması ya da yapmamasından bağımsız olarak ikinci tercihi değerlendirmeye alınmaz. Bu sebeple birinci tercihini asil olarak kazanan adayların kayıt tarihlerinde mutlaka kaydını yapmaları gerekmektedir.

Birinci tercihine yerleşemeyip ikinci tercih asil kazanılması durumunda asil kayıt tarihlerinde adayın kayıt yapması ya da yapmamasından bağımsız olarak birinci tercihi yedek değerlendirmede değerlendirmeye alınmaz. Bu sebeple birinci tercihine yerleşemeyip ikinci tercihini asil olarak kazanan adayların kayıt tarihlerinde mutlaka kaydını yapmaları gerekmektedir.

Boş kalan kontenjan kadar yedek adayların değerlendirilmesinde de yukarıdaki kurallar uygulanır.

 

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılı Başvuru-Kayıt Lisansüstü Akademik Takvim

İLETİŞİM

OBS başvurularınızla ilgili sorunlarınız için linkte yer alan mesaj sistemi üzerinden kategori olarak "OBS Lisansüstü Başvuru"yu seçerek mesaj gönderin. Yollayacağınız mesajda ad-soyad-kimlik numaranızı belirtin ve yaşadığınız sorunu anlaşılır biçimde açıklayınız. Mesajlar düzenli bir şekilde incelenecek ve en kısa süre içinde cevaplanacaktır. Yoğunluğa bağlı olarak cevaplama süreleri değişkenlik gösterebilmektedir. Soru-sorunlar için bir defa göndermeniz yeterlidir. Birden fazla kez gönderilen mesajlar dikkate alınmayacaktır. Verilen cevaplar için e-posta kutunuzu (spam, junk, gereksiz dâhil) kontrol ediniz.