2023-2024 Bahar Yarıyılı Özel Öğrenci Başvuruları Hakkında

2023-2024 BAHAR YARIYILI İÇİN ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 

Özel Öğrenci Başvuruları 27 Şubat-01 Mart 2024 (Son başvuru tarihi: 01.03.2024 Saat: 16.00) tarihleri arasındadır. Dersler, 19 Şubat 2024 tarihinde başlamıştır. Kesin başvuru yapmış ve harç ücretini ödemiş öğrenciler, dilerlerse (ilgili EYK kararı alınına kadar) seçtikleri derslere katılabilirler (Derslere katılım ile ilgili detaylı bilgi ve süreçler ile ilgili ders yürütücülerinden destek talep edilmelidir). 

 

Başvuru Aşaması

- Aday öğrenciler öncelikle aşağıda kendisine uygun olan Başvuru Formunu elektronik ortamda doldurmalı ve ilgili Anabilim Dalı  Başkanlığına onaylatmalıdır. (KAŞE ve İMZA olmalıdır.)

- Kapanan derslerin ilanı 26.02.2024 tarihinde yapıldığından alınmak istenen dersin kapatılma durumu göz önüne alınarak, özel öğrenci başvurusu yapacak adayların anabilim dalı ve ders yürütücülerinden ders kontenjanları ile ilgili teyit almaları gerekmektedir.

- Özel Öğrenci olarak başvuruda bulunanların katkı payı ödemesi gerekmektedir.

- Harç Bürosuna gidilerek ödeme yapacakları Katkı Payı ücretini hesaplatılmalı ve istenilen banka vasıtasıyla ödeme yapılmalıdır.

- Ödemesi yapılan Öğrenci Harç Bürosundan Borcu olmadığına dair evrak almalı ve aşağıda belirtilen belgelerin bir kopyasını Harç Bürosuna teslim etmelidir. 

- Anabilim dalı başkanlıklarından ve Harç Bürosundan onay alan öğrenciler aşağıdaki belgelerin bir kopyasını ise enstitümüze elden teslim ederek başvurusunu tamamlamalıdır.

- Üniversitelerinden ayrıca dersi almalarının uygun olduğuna dair Enstitü Yönetim Kurulu kararlarının da enstitümüze iletilmesi gerekmektedir.