2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı lisansüstü başvuruları

 

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı lisansüstü başvuruları 06-22 Haziran 2016 tarihleri arasında on-line olarak yapılacaktır. Başvuru  sürecine ilişkin akademik takvim 

 

ON-LİNE başvuru için buraya tıklayınız. Başvuru sistemi ile ilgili görüş ve önerilerinizi iletmek veya siteye giriş ve benzeri problemlerinizle ilgili yardım almak için on-line başvuru sistemi iletişim bölümünü kullanabilirsiniz. 

 

Lisansüstü kontenjanlar   Yatay geçiş kontenjanı

(Kontenjanı bulunmayan programlara başvuru yapılamaz) 

 

Başvuru esasları 

 

II.Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları Öğrenim Ücreti 

 

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR 

Adayların, onay için enstitüye gelmelerine ve enstitüye evrak teslimi yapmalarına gerek yoktur.  

Başvurunuzu, onaylamadan önce bilgilerinizi kontrol ediniz veya taslak olarak kaydediniz, onaylamanız durumunda değişiklik yapılmaz.  

-Lütfen başvuru yaparken güncel e-posta adresi ve telefon numaranızı yazınız.(Öğrenciliğiniz süresince iletişim bu adresten sağlanacaktır.)

-Sınav sonuçlarınızı virgülden sonraki küsuratları ile birlikte yazmanız gerekmektedir.

-Not sistemi 4’lük sistem olan adayların, Ağırlıklı Not Ortalamalarını sisteme yüzlük sistem olarak girmeleri durumunda başvuruları geçersiz sayılacaktır.

-Online başvuru esnasında girilen bilgiler ile kesin kayıt sırasında teslim edilen belgelerdeki bilgilerin uyuşmaması halinde başvuru işlemi kesinlikle geçersiz sayılacaktır. Dolayısıyla başvuru yaparken tahmini veya yaklaşık sınav sonuç bilgileri girmeyiniz.

Tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adayların giriş sınavı bulunmamaktadır. 

GİRİŞ SINAVI (TEZLİ YL VE DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURANLAR İÇİN) ESNASINDA SINAV JÜRİSİNE TESLİM ETMENİZ GEREKEN EVRAKLAR;

-On-line Başvuru Formu Çıktısını

-Kimliğinizi (Nüfus Cüzdanı, ehliyet, pasaportan herhangi biri)

-Ales belgenizi

-Yabancı dil belgenizi (Tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adaylar hariç)

-Diploma veya geçici mezuniyet belgesi

Yanınızda evraklarınızı asılları ve fotokopileri ile bulundurunuz ve Sınav jürisine evrakların fotokopilerini teslim ediniz.

İki programa başvuranlar iki takım belge teslim edecektir.