2023-2024 Bahar Dönemi Lisansüstü Programlarımıza Başvurular Hakkında (Güncelleme: 23/01/2024)

Enstitümüz 2023-2024 Bahar Dönemi lisansüstü programlarına başvuruları 20 Aralık 2023 tarihinde başlayacak olup 30 Ocak 2024 tarihinde sona erecektir.

 

- Başvuru Koşulları için tıklayınız.

- İstanbul'da Görev Yapan MEBBİS Belgesi Olan Öğretmen Başvuruları-2023-2024 Bahar Dönemi  (21 Kasım 2022 Tarihli Üniversitemiz İle İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim İşbirliği Protokolü) kontenjan bilgileri için tıklayınız.

İstanbul sınırları içerisinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin görev belgelerini başvuru sırasında ilgili sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Aşağıda belirtilen programlara yerleşen ve görev belgesini yükleyen öğrencilerimize indirim uygulanacak olup, banka sistemine indirim oranı yansıyacaktır. 
Belirtilen başvuru tarihlerinde MEB-SİS ‘den aldıkları belgelerini başvuru modülünden yüklemeyen öğretmenlerimizin başvuru tarihi dışında belgelerini ibraz ettiklerinde belgeleri kabul edilmeyecektir. 
(Tezsiz YL iki programa başvuru yapmanız durumunda her iki program için belge yüklemesi yapmanız gerekmektedir.) 
 
 Öğretmen İndirimi Uygulanacak Programlar:  
 
Eğitim Yönetimi 
 
Eğitim Programları ve Öğretimi 
 
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 
 
Sınıf Öğretmenliği

 

- Üniversitemiz Lisans ve Lisansüstü Programlarına Uluslararası Öğrenci Alımı ile Kabul Edilecek Öğrencilerden 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Öğrenim Ücretleri Hakkında:

https://sks.yildiz.edu.tr/node/13524

 

- Tezsiz-Tezli yüksek lisans, bütünleşik doktora ve doktora kontenjan bilgileri için tıklayınız.

 

 

- Alan içi alan dışı olarak kabul edilen programların listesi için tıklayınız.

 

- Başvurular obs.yildiz.edu.tr üzerinden online olarak gerçekleştirilmektedir. Başvuru için tıklayınız.

 

- OBS Lisansüstü Başvuru kılavuzu için tıklayınız.

 

- OBS Lisansüstü Başvuru Bilgilendirme VİDEOSU için tıklayınız.

 

- Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı’na bağlı programların değerlendirilmesinde Aday Tanıtım Dosyası da değerlendirme kriterleri arasındadır. Aday Tanıtım Dosyası Kılavuzu için tıklayınız.

 

- Giriş Sınavları yer ve tarih bilgisi için ilgili duyuruyu takip ediniz:

https://sbe.yildiz.edu.tr/duyurular/621/2023-2024-Bahar-D%C3%B6nemi-Lisans%C3%BCst%C3%BC-S%C4%B1nav-Giri%C5%9F-Bilgileri-Hk

Tezsiz YL programlarında giriş sınavı yapılmamaktadır.

 

- Lisansüstü başvuruların değerlendirilmesi kriterleri için tıklayınız.

 

- Tezsiz yüksek lisans öğrenim ücretleri için tıklayınız.

Başvuruların Enstitülerce onaylanması başvuru takvimi içerisinde yapılacaktır. Başvurunuz ilgili Enstitü tarafından onaylandıktan sonra başvuru üzerinde herhangi bir değişiklik yapılamamaktadır. Bu nedenle tercihlerinizi ve tercih sıranızı netleştirmeden başvurunuzu tamamlamayınız. 

 

ALES ve ÖSYM tarafından ALES'e eşdeğer kabul edilen GRE sınavı geçerlik süresi 5 (beş) yıldır. Enstitümüzde kullanılmakta olan ALES-GRE Not Dönüşüm Tablosu için Tıklayınız.

 

Yabancı uyruklu adayların eğitim-öğretim dili Türkçe olan programlara başvurabilmeleri için Türkiye’de bulunan devlet üniversitelerinin TÖMER/Dil merkezlerinden veya Yunus Emre Enstitüsü’nden alınmış C1 seviyesinde TÖMER sertifikalarını sisteme yüklemeleri gerekmektedir. TÖMER sertifikalarının geçerlik süresi 2 yıldır. Ancak, Türkiye’de bulunan üniversitelerin eğitim-öğretim dili Türkçe olan programlarından lisans ve/veya yüksek lisans mezunu olan yabancı uyruklu adaylar, TÖMER C1 sertifikasından muaftır. Bu durumda olan uluslararası adayların TÖMER C1 sertifikası yerine e-devlet mezuniyet belgelerini ekleyerek başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. 

 

Yüksek lisans programlarına en fazla 2 tercih yapılabilir. Doktora programlarına ise en fazla 1 tercih yapılabilir. Yapılan tercihlerde tercih sıralaması önemli olup kaydolunmak istenilen öncelikli program ilk tercihte yer almalıdır!!! 

 

Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımıza başvuru ve kayıtlarda ALES ve Yabancı Dil Şartı aranmamaktadır. Başarı sıralaması Lisans AGNO'suna göre yapılacaktır. 

 

YTÜ Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Senato Esasları Gereğince öğretim dili Türkçe olan yüksek lisans programlarına başvuru ve değerlendirme işlemlerinde Yabancı Dil Şartı aranmamaktadır. 

 

OBS SİSTEMİNDE YER ALAN BAŞVURU MODÜLÜ İSİMLERİ

 

1) SBE T.C. Vatandaşı Lisansüstü Başvuruları - 2023 2024 Bahar Dönemi

Açıklama: Bu modüle sadece T.C. vatandaşı adaylarımızın başvurmaları gerekmektedir.

TEZLİ: MÜLAKATLI

TEZSİZ: MÜLAKATSIZ

 

2) SBE Yabancı Uyruklu Lisansüstü Başvuruları-2023 2024 Bahar Dönemi

Açıklama: Bu modüle sadece Yabancı Uyruklu adaylarımızın başvurmaları gerekmektedir.

TEZLİ: MÜLAKATLI

TEZSİZ: MÜLAKATSIZ

 

3) SBE - İstanbul'da Görev Yapan MEBBİS Belgesi Olan Öğretmen Başvuruları-2023-2024 Bahar Dönemi  (21 Kasım 2022 Tarihli Üniversitemiz İle İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim İşbirliği Protokolü)

Açıklama: Bu modüle sadece İstanbul’da görev yapan MEBBİS Belgesi olan öğretmenler başvurabilir.

TEZLİ: MÜLAKATLI

TEZSİZ: MÜLAKATSIZ

 

 

4) 2023-2024 Güz Dönemi YTÜ Yüksek Lisans Mezunlar için 2023-2024 Bahar Dönemi Doktora Başvurusu

Açıklama: 2023 2024 Güz son başvuru tarihinden sonra (19 Eylül 2023 tarihi itibari ile mezun olan yüksek lisans öğrencilerimiz) sadece YTÜ yüksek lisans mezunu olanlar  başvuru yapabilir.

MÜLAKATSIZ

 

OBS DIŞINDA ALINACAK BAŞVURULAR

 

1. Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Kabul Mektubu Almış Olan Yabancı Uyruklu Adaylar (Duyuru için Tıklayınız)

2. Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Doktora Programları için Kabul Mektubu Almış Olan  T.C. Uyruklu Adaylar (Duyuru için Tıklayınız)

3. Üniversitemiz lisans programlarını onur, yüksek onur, derece veya üçüncülük derecesinden daha yüksek AGNO ile bitiren lisansüstü programlarımıza kayıt yaptırmak isteyen adaylar (Duyuru için Tıklayınız)

 

BAŞVURU TERCİH DEĞERLENDİRME SÜRECİ:

 

Başvurular tamamlanıp Enstitümüz tarafından onaylandıktan sonra asil listede yer alan adaylar OBS sistemine girerek ilgili tarihlerde kayıtlarını çevrimiçi olarak kendileri yapacaklardır. Kayıt tarihleri içerisinde kayıt yapabilmeleri için YÖK ve YTÜ mevzuatı gereğince başka bir yükseköğretim kurumunda tezli lisansüstü kayıtlarının olmaması gerekmektedir. Asil kayıt sonrası boş kalan kontenjan kadar yedek değerlendirme turları yapılacak olup yedek kayıt tarihlerinde aynı şekilde adayın OBS sistemine giriş yaparak kayıtlarını kendileri yapacaklardır. Kayıt tarihleri içerisinde kayıt yapabilmeleri için YÖK ve YTÜ mevzuatı gereğince başka bir yükseköğretim kurumunda tezli lisansüstü kayıtlarının olmaması gerekmektedir.

 

Birinci tercih asil kazanılması durumunda asil kayıt tarihlerinde aday kayıt yapsın ya da yapmasın ikinci tercihi değerlendirmeye alınmaz. Bu sebeple eğitimine başlamak isteyen adayların asil yerleştiği tercihlerine kayıt takvimi içerisinde mutlaka kaydını yapmaları gerekmektedir.

Birinci tercihine yerleşemeyip ikinci tercihine asil yerleşen aday, kayıt yapsın ya da yapmasın birinci tercihi yedek olarak değerlendirmeye alınmaz. Bu sebeple birinci tercihine yerleşemeyip ikinci tercihini asil olarak kazanan adayların kayıt tarihlerinde mutlaka kaydını yapmaları gerekmektedir.

Boş kalan kontenjan kadar yedek adayların değerlendirilmesinde de yukarıdaki kurallar uygulanır. 

 

BAŞVURU SÜRECİNDEKİ DURUMLAR VE AÇIKLAMALAR

 

Başvuru Onaya Gönderildi: Aday başvurusunu tamamlamıştır.
 
Değerlendirmeye Gönderildi: Başvuru, Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından onaylanmıştır.
 
Başvuru Bilgileri Hatalı, Düzenleyiniz: Sosyal Bilimler Enstitü onay aşamasında hata veya eksik bilgi olduğu için adaydan düzenleme yapılması istenmiştir.
 
Reddedildi: Başvuru reddedilmiştir.

 

Lisansüstü Başvuru Akış Şeması için tıklayınız.

 

2023-2024 Bahar Dönemi Lisansüstü Başvuru ve Kayıt Takvimleri için tıklayınız: Tezli Programlar - Tezsiz Programlar

OBS başvurularınızla ilgili sorunlarınız için lisansustu.yildiz.edu.tr sisteminde yer alan mesaj kategorisinden "OBS lisansüstü başvuru sorunları" mesaj kategorisini kullanınız. Mesaj göndermek için Tıklayınız.

 

Başvurular ve kayıtlar OBS sistemi üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir. Yazılı ve Sözlü sınav değerlendirmeleri yüz yüze yapılacak olup sınav tarih ve yerleri sbe.yildiz.edu.tr web adresinde ilan edilecektir.

 

Lisansüstü Başvuru kılavuzu için Tıklayınız.

Lisansüstü Başvuru videosu Tıklayınız

 

Başvuru linki: https://obs.yildiz.edu.tr/oibs/ina_app/